12/9/09

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7

 UPDATE ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011


 ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ?? Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΠΙΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ!! ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ. ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ.
..............................................................................................................................................................

Λόγια ουσιαστικά, για να επικοινωνούμε,

λόγια λίγα, για να μη μας κουράζουν

και λόγια όμορφα, για να μας γλυκαίνουν τις καρδιές.

Αν ήταν πολιτικοί, θα ήμασταν οι πιο τυχεροί πολίτες του κόσμου και θα υπήρχαν τεράστιες λίστες αναμονής γεμάτες βορειοευρωπαίους που θα ήθελαν να μετοικίσουν στην Ελλαδίτσα μας (συγνώμη, στην Ελλαδάρα μας!)

Αν ήταν ψυχολόγοι τότε ο Γιάλομ θα ήταν τακτικός πελάτης τους με διάγνωση …κατάθλιψη λόγω μείωσης εσόδων καθώς, ως γνωστόν, η μουσική θεραπεύει!

Μα είναι όλοι τους ραδιοφωνικοί παραγωγοί και συγκεκριμένα είναι οι άνθρωποι του ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, του μόνου δημόσιου...φορέα να το πω, οργανισμού/υπηρεσίας να το πω, τέλος πάντων, της μόνης ελληνικής δημόσιας «οντότητας» που σέβομαι, αναγνωρίζω και αγαπάω.
Σχεδόν όλα τα υπόλοιπα που αποτελούν το «ελληνικό δημόσιο» – με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις π.χ. το γραφείο Χ ενός δήμου ή ο υπάλληλος Ψ μιας νομαρχίας - με θλίβουν και με οργίζουν, για την απαξίωση που δείχνουν στη χώρα αυτή και τους πολίτες της.
Προχειρότητα, αδιαφορία, ασυνέπεια, κακοδιαχείριση, ασχήμια, πολλή ασχήμια, απραξία, γκρίνια και μιζέρια.
Αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν το 99% του ελληνικού δημοσίου, νομίζω(;) Διαψεύστε με αν κάνω λάθος.

Αν λοιπόν εντοπίσεις το 1%, τότε αυτό, δεν πρέπει να το αγκαλιάσεις;
Δεν ξέρω πώς οι άνθρωποι του Δεύτερου Προγράμματος αλλά και όλης της ΕΡΑ το πετυχαίνουν αυτό, δεν ξέρω ποια φλέβα χρυσού έχουν χτυπήσει, θα ήθελα όμως πάρα πολύ αν γίνεται, να κάνουν μερικά σεμινάρια στους πολιτικούς της όποιας κυβέρνησης εκλεγεί σε λίγες μέρες. Θα βοηθούσε πολύ. Μερικά μόνο μαθήματα ανθρωπιάς και εργασίας (ναι και εργασίας) μπορεί και να έβγαζαν τη χώρα από αυτό το χάλι που ζούμε.

Είναι η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η ψυχή της dream team και οι εξαιρετικοί συνεργάτες της Μαρία Κοζάκου, Μαρίνα Λαχανά, Αρχοντούλα Πέτρου, Βάνα Δαφέρμου, Γιώτα Δελώνα, Ειρήνη Γιανναρά, Θανάσης Βούτσινος, Κώστας Αλαγιάνης, Κωνσταντίνος Παντζόγλου, Χρήστος Καρυώτης, Έλενα Διάκου, Ζέλια Σταύρου, Φωφώ Μεθενίτη, Γιώργος Τσάμπρας, Μαρία Ταμπουράκη, Πάνος Σουρούνης, Πάνος Χρυσοστόμου, Μαριανίνα Κριεζή, Γιάννης Πετρίδης, Σιδέρης Πρίντεζης, Βασίλης Βασιλόπουλος, Γιάννα Τριανταφύλλη και τόσοι ακόμα άλλοι που κάθε μέρα μας χαϊδεύουν αυτιά, νου και καρδιά.

Και αν μια μέρα ανοίξετε το ραδιόφωνό σας και ακούσετε μια γνώριμη φωνή σαν και αυτή του Αλέξη Κωστάλα, του Γιώργου Παπαστεφάνου, του Μάνου Ελευθερίου ή της Άννας Παναγιωτοπούλου, τότε ακούτε σίγουρα Δεύτερο, ναι, είναι και αυτοί εκεί, όπως όλοι οι εκλεκτοί.

Η ζεστασιά και η φιλοξενία όλης της ομάδας της ΕΡΑ είναι τόσο αληθινά που τα νιώθεις, ξεχειλίζουν από το ραδιόφωνο.
Το μόνο που έχω να πω είναι ότι νιώθω τυχερή που μπορώ και σας ακούω.

Ευχαριστώ πολύ...από καρδιάς :)


UPDATE: Σεπτέμβριος 2010

Το 'νέο' Δεύτερο...

Αλλαγές, πολλές αλλαγές περίμεναν τους ακροατές του Δεύτερου και όχι μόνο, ξαφνικά, μέσα στο καλοκαίρι...

Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή παραίτησης της για πολλά χρόνια Διευθύντριας Προγράμματος της ΕΡΑ, Μαργαρίτας Μυτιληναίου που με τη σκληρή δουλειά, το πάθος και το μεράκι της, μετέτρεψε το Δεύτερο από έναν παρακμιακό σταθμό που άκουγαν μόνο οι παππούδες, σε έναν σταθμό που ακούει, πλέον, όλη η Ελλάδα.

Στο Δεύτερο Πρόγρμμα από τον Ιούλιο του 2010 και μετά δεν υπάρχουν, δυστυχώς, και ο εξαιρετικός Θανάσης Βούτσινος, οι εκπομπές του Μάνου Ελευθερίου, της Άννας Παναγιωτοπούλου και πολλών ακόμη.
Aν κάποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία για το πού μπορούμε - αν μπορούμε - να ακούσουμε όλους αυτούς που έφυγαν από το Δεύτερο, να το πει και σε εμάς παρακαλώ.

Αλλαγές όμως έγιναν και στη γενική διοίκηση της ελληνικής ραδιοφωνίας.
Τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΑ έχει πλέον ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, σύζυγος της ερμηνεύτριας Φωτεινής Δάρρα (ιδού, ίσως, η εξήγηση, αν ακούτε κάποιες συνθέσεις του πρώτου και κάποιες ερμηνείες της δεύτερης, παραπάνω... όταν τραγουδάει εκείνο το "αγόρι μου, αγόρι μου" νομίζω πως θα πάθω διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο με ταυτόχρονη κρίση σχιδοειδούς πανικού)
Το Δεύτερο Πρόγραμμα στο facebook μπορείτε να βρείτε εδώ

Προσωπικά, αγαπώντας πολύ το καλό ραδιόφωνο, θα ήθελα το Δεύτερο Πρόγραμμα να παραμείνει ψηλά, εκεί που κάποιοι άνθρωποι με την αφοσίωση και την πίστη τους σε αυτό που έκαναν, το ανέβασαν. Το μέτρο σύγκρισης, ευτυχώς πλέον, για εμάς τους παλαιότερους ακροατές, υπάρχει και για αυτό θα περιμένω να δω με ενδιαφέρον αλλά ομολογώ και με κάποια επιφύλαξη, το νέο πρόσωπο του σταθμού.

Αναμένουμε λοιπόν...

UPDATE: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011

Συνεχίζοντας να ακούω όλον αυτό τον καιρό το κάποτε αγαπημένο μου σταθμό, καταλήγω με λύπη σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα.
Στο Δεύτερο Πρόγραμμα ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ, πάνε από το κακό στο χειρότερο!
Ανοίγω το ραδιόφωνο τα πρωινά, ακούω να διαβάζουν βιβλία (???), ανοίγω το πρωί και με την τσίμπλα στο μάτι ακούω βαριά λαϊκά ή ξένη ροκ μουσική αγνώστου ταυτότητας, ανοίγω το Μ. Σάββατο το μεσημέρι για να ακούσω λίγη καλή μουσική να χαρώ και ακούω συζήτηση για το θέατρο..... μα πάνε στα αλήθεια καλά????? Πειράματα κάνουνε;;;;;
Σήμερα διαβάζω και αυτό και καταλαβαίνω πως δεν είμαι η μόνη που δυσανασχετεί......

http://e-tetradio.gr/ar5013el_prwinoksypnimametodeyteroprogrammaprosoxinamintrakarete.html

Πάει και αυτός ο σταθμός, τον κατέστρεψαν. Λυπάμαι για αυτό και θυμώνω ταυτόχρονα.

Όμως παιδιά, ψιτ, εκεί στο κρατικό ραδιόφωνο, μη σκάτε, υπάρχουν και τα mp3... ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai oi ekfvnhtes einai yperoxoi..eidika kapoies kyries tA BRADIA

φτερό στον άνεμο... είπε...

Καλησπέρα,

Δυστυχώς πλέον δεν ακούω και πολύ Δεύτερο κι έτσι δεν ξέρω ποιοι κάνουν εκπομπές, ιδιαίτερα τα βράδια, αλλά για να το λες, έτσι θα είναι.
Καλές γιορτές :)

Ανώνυμος είπε...

Ψαχνω για τον Θ. ΒΟΥΤΣΙΝΟ αλλα δεν βρισκω καμια πληροφορια, μήπως ξερει κανεις τιποτα? Σε ποιον σταθμο ειναι τωρα? Πειτε μου αν ξερετε.
Α ρε δευτερο, χαλασες πολυ.
Που σαι ρε Μυτιληναιου, που σαι ρε Θαναση, που πηγατε ρε παιδια.......

Ανώνυμος είπε...

symfono me ta parapano.
Pos katantise etsi to Deytero????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Mipos ftaiei h Merkel kai gia ayto?

Ανώνυμος είπε...

ό,τι όμορφο σε αυτή τη χώρα χάνεται...

amanita pantherina είπε...

υπάρχει κάποια διευθυνση που μπορώ να ακούσω τις εκμπομπές του δευτερου?. συγκεκριμένα ψάχνω μία του εκπμπομπή του καραμαγγιώλη του Μ. Σαββάτου.
ευχαριστώ