30/9/09

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ.......................

Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα….; Να αγχωθώ;;;;;

Μήπως να τραγουδήσω???
"Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα
η ώρα που γεννιέται η ζωή...
...κι αν είναι η αρχή στην κατηφόρα
η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα...."


Μάλλον θα πρέπει να ψηφίσω....:(( ...εξ ου και το κατεβατό που ακολουθεί...

Κ’ αν πάλι ψηφίσω «λάθος»; Τώρα θα μου πεις, και πότε ψήφισες σωστά;;!! Σωστό και αυτό.

Λοιπόν, για να περάσω κατευθείαν σε αυτό που έχω στο μυαλό μου να γράψω γιατί δεν θα το θυμάμαι για πολύ ακόμα…(A! θυμίστε μου μια άλλη μέρα να γράψω και για την άνοια…ευχαριστώ)
.....λοιπόοοοοον, ωχ και βαριέμαι να γράφωωωωω…..άντε, μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει. Δεν θα πω κανένα ψέμα, έτσι και αλλιώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Θα πω μόνο την αλήθεια, τη δική μου αν θέλετε αλήθεια.
Ο λόγος περί των εκλογών….4 Οκτώβρη 2009….και να σκεφτείς ότι αύριο είναι 1η, oh yes, τόσο σύντομα.

Θα γράψω τις σκέψεις μου όπως ακριβώς βρίσκονται στο μυαλό μου, ακατέργαστες, μουντζουρωμένες, ξεχαρβαλωμένες, πρόχειρες, αμελέτητες, αδιάβαστες και ολίγον παιδικές…επιπόλαιες ίσως.

Το ερώτημα: ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ????
Η πρώτη απάντηση: ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

Σαν να βλέπω ήδη τους γύπες των δύο μεγάλων κομμάτων να ξερογλείφονται με αυτή μου την απάντηση…

ΠΡΟ-ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΓΓΕΦΑΛΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙ ΨΗΦΟΥ…
Γιατί Κύριοι, Κύριοι….Κύριοι, Κύριοι λέγω…(…κεριά και λιβάνια, προχώρα!!!) Ποία είναι η αλήθεια και Πού βρίσκεται?...

ΑΛΗΘΕΙΑ;;;;;; ;;;;; ΟΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;;; ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΜΩΡΗ!!!! ΤΣΑΚΙΣΟΥ ΕΛΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΣΕ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

Παρεκτράπην, μπαρδόν!

1η σκέψη: Υπάρχουν έμαθα συνολικά 23 κόμματα υποψήφια.

2η σκέψη: Πολλά δεν είναι;;

3η σκέψη: Θα ήταν καλό να αποφασίσω εφαρμόζοντας τη μέθοδο της ‘εις άτοπον απαγωγής’!

4η σκέψη: τώρα αυτό σωστά το έγραψα?

5η σκέψη: Θα γράφω ένα ένα τα κόμματα και δίπλα ό,τι σκέψη μου έρχεται σχετικά με αυτά…

...γρήγορη αναζήτηση στο google για εύρεση της λίστας και πάμε…ας ξεκινήσω από τα μικρά-μικρά και άγνωστα (σε μένα)

1. Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.)
Έλα Χριστέ και Παναγιά….Τι άλλο θα ακούσω!!! Άκου Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.!Κακά ξεκινήσαμε, με κακαρίσματα………

2. Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος)
Μακριά, μακριά, μακριά, Κύριε Ελέησον! Όξω από δω…ξου-ξου, ξου-ξου, Ουστ!!!!!

3. Κοινωνία -Πολ. Παράταξη Συνεχιστών του Καποδίστρια (Εμμ. Βολουδάκης)

Αφήστε τους συνεχιστές ρε παιδιά μπας και στ’ αλήθεια συνεχίσουμε! Πολύ καλός ο Καποδίστριας, δε λέω, αληθινός πολιτικός, άρχοντας, αλλά έλα που δεν ζει πια……..τι να κάνουμε….αυτά έχει η ζωή….που να ‘ξερε……αφήστε τον άνθρωπο λοιπόν να ησυχάσει και ας δούμε εμείς τι θα κάνουμε…

4. Μαρξιστικό - Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Αν. Παπαδόπουλος, Π. Κουφοβασίλης)
Αυτό μου ακούγεται σαν απειλή βομβιστικής επίθεσης…και δεν μου άρεσαν ποτέ οι βόμβες….α μπα…τσου.

5. Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής)
Για κάποιο λόγο ποτέ μου δεν τον συμπάθησα, άσε που πιστεύω πως έχει κάνει μεγάλη ζημιά στο χώρο της Οικολογίας αυτοχαρακτηριζόμενος ως εκπρόσωπός της…αμφιβάλω αν έχει οποιαδήποτε σχέση με την οικολογία..μόνο γελοιότητες ξέρει να κάνει….αν κάνω λάθος, συγνώμη. Όμως από μένα πάρε ένα τσου….και ένα φάσκελο….ορθάνοιχτο :D

6. ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (διοικούσα επιτροπή: Γ. Ζαφειρόπουλος, Δ. Γουρνάς)
Ρε δεν με παρατάτε και ‘σεις και οι ανασυγκροτήσεις σας! Άλλη σκοτούρα δεν είχα…

…..ΟΥΦ! Στο 6 και ήδη κουράστηκα, ήδη έχω εκνευριστεί…..ήδη θέλω τα χαπάκια μου….ας είναι, αφού το ξεκινήσαμε…

7. Δημοκρατική Αναγέννηση (Σ. Παπαθεμελής)
Άντε πάλι! Ανασυγκρότηση ο ένας, αναγέννηση ο άλλος! Βρε δε θέλουμε λέμε!!!! Μπαααααααα!!!!!!! Πού είναι τα χάπια μου???? Άσε, θα βάλω μουσική…
….ήδη νιώθω καλύτερα, τι σου ‘ναι αυτή η μουσική…...αχ... συνεχίζουμε!

8. Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης)
Άσε μας και ‘συ και τα κέντρα σου ρε Λεβέντη! Άσε, χορτάσαμε λεβέντες! Μας φτάνουν αυτοί που έχουμε, δε νομίζεις ότι είναι αρκετοί;;; Αλλά θα μου πεις, τι φταις και συ βρε ταλαίπωρε;;; Κάτι να φας και ‘συ θες..Όσο για το πολιτικό «κέντρο» που σου αρέσει, σαν την Αθήνα το καταντήσατε ρε! Όλοι εκεί έχετε μαζευτεί! Αφήστε και τίποτα για την επαρχία!!!

9. Φίλοι του Ανθρώπου (Κ. Σταμούλης)
Τώρα αυτό πάλι τι είναι; Στο σχολείο μαθαίναμε ότι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου είναι τα ζώα….άρα;….μήπως δεν μελετήσατε καλά τον τίτλο;;; Μήπως να τον κάνετε πιο σύντομο;;;; Καλά ντε! Μη βαράτε!! Μια σκέψη έκανα…μαθηματική…τιμή σας θα ήταν εξάλλου αλλά τι λέω τώρα….που να καταλάβετε εσείς…. Εσείς φαίνεται εκπροσωπείτε μόνο το ‘ανώτερο’ ζώο και δη τους εαυτούς σας!!

10. Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) (Ν. Κολίτσης)
Μα τι ονόματα είναι αυτά που βγάζετε ρε παιδιά; Αμάν! Όχι συγνώμη δηλαδή, όταν κάτσατε γύρω από ένα τραπέζι (φαντάζομαι) για να διαλέξετε το όνομα του κόμματός σας, πόση ώρα σας πήρε;;;;;;;;;;;;; Θα μου πεις τώρα, το όνομα σε πείραξε; Αυτό είναι το κριτήριό σου; Και θα σου πω ….Βεβαίως κύριε! Ναι, και το όνομα με πείραξε! Πώς να το κάνουμε!!!Έχω και ένα κούτελο βρε αδερφέ! (άσχετο) Άκου εκεί …..…ΠΑΑ! Μωρέ όνομα να σου πετύχει…..με προδιαγραφές πρωτείων! Ε, εγώ θα το αλλάξω, θα το κάνω Α-ΠΑ(-ΠΑ)!!!

11. Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης)
Όπα μεγάλε, εδώ είμαστε. Αυτό μάλιστα! Ορίστε όνομα! Δείτε για να μαθαίνετε! Μπορεί να είναι κομματάκι μεγάλο, αλλά περνάει μήνυμα βρε αδερφέ!! Πώς να το κάνουμε! Και τι μήνυμα! Αξίες, ιδανικά, ναι, ναι, δεν το συζητώ. Το κάνω αμέσως add στη wish list μου και προχωρώ….ουφ και πάλι, και δεν είμαι ούτε στη μέση…άντε να δούμε…πόσα ακόμα θα φανούν αντάξιά του….

…..ευτυχώς στα 11 και ένα που υπερέχει!!!

12. Παλαιά Δημοκρατία (Α. Δασκαλόπουλος)
Πώς είπατε;;;; Δεν σας άκουσα;;;;;;;;; Τι είπες παιδάκι μου;;;;;;;;;; Παλαιοκρατ..ιιιιιιι;;;;;;;;;; …………….Άντε πάλι τα ίδια! Μα τι περιμένεις χρυσέ μου άνθρωπε με αυτό το όνομα;;; Μα στ’ αλήθεια, στο καμπινέ μετά συγχωρήσεως επιλέγουν τα ονόματα των κομμάτων τους;;;;;!! ………Α, κατάλαβα, αυτός το πήγε αλλιώς, σου λέει, οι νέοι δεν ψηφίζουν που δεν ψηφίζουν, ας κερδίσω τουλάχιστον τα ΚΑΠΗ! (ναι, αλλά αν δεν βλέπουν καλά και σας μπερδέψουν με καμιά άλλη Δημοκρατία;;; Το σκεφτήκατε αυτό???) Αχ βρε Δασκαλόπουλε, δεν ρώταγες το δάσκαλο από πάνω πριν διαλέξεις όνομα;; Δώσε και ‘συ τίποτα!!!

Γεια σου Δάσκαλε με τα οικόπεδα!!!!!!

13. Φως - Αλήθεια - Δικαιοσύνη (Κ. Μελισσουργός)
Ναι, είναι αλήθεια, Φως θέλω, και ΔΕΗ αν γίνεται παρακαλώ, Ναι, και Αλήθεια θέλω, και πάλι Ναι, και Δικαιοσύνη θέλω, θα μου τα δώσετε εσείς παρακαλώ;;;; Τώρα εγώ γιατί στραβομουτσούνιασα;;;;; Λέτε να είμαι προκατειλημμένη?? Καλά όλα ρε παιδί μου αλλά κάτι δεν μου κολλάει….αυτό το ΦΩΣ στην αρχή μάλλον με στράβωσε...….τι να πω και ‘γω…τσου θα πω. Ναι σίγουρα.

14. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) διοικούσα επιτροπή 12 ατόμων
Όπα, εδώ σοβαρεύουμε.
Όχι και πάλι ΟΧΙ θα πω. Σας ξέρω εσάς, είστε εσείς που όλο φωνάζετε, όλο γκρινιάζετε αλλά δουλειά τίποτα! Λες και όλα θα γίνουν δια μαγείας….και ποιος θα δουλεύει ρε αν όλη μέρα φωνάζουμε και σπάμε και σκοτωνόμαστε μεταξύ μας; Γιατί ΠΑΝΤΟΤΕ να ξέρετε, όταν κάποιος είναι μπροστά και φωνάζει, κάποιοι από πίσω γυαλίζουν το πάτωμα από όπου έχει περάσει…Έχετε δίκιο σε πολλά, γυρίσαμε πάλι στην εποχή της δουλείας, στην απίστευτη εκμετάλλευση των εργαζομένων, ιδιαίτερα των ανειδίκευτων ατόμων ΟΜΩΣ, μόνο αυτοί δεν φωνάζουν στις διαδηλώσεις. Και ξέρετε γιατί; Γιατί φοβούνται, και γιατί έχουν ανάγκη να δουλέψουν για να ζήσουν. Έχω βαρεθεί να βλέπω μια ζωή δημόσιους υπαλλήλους στους δρόμους και λοιπούς πασατέμπιδες να φωνάζουν για περισσότερα. Εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί, κάθε λογής μόνιμοι υπάλληλοι, γενικά βολεμένοι άνθρωποι, που ξέρουν πως, ακόμα και να λείπουν όλη μέρα από το γραφείο τους, κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργηθεί, για τους ίδιους. Μόνο εγώ δεν θα έχω τρένο να πάω στη δουλειά μου, μόνο εκείνος δεν θα εξυπηρετηθεί στην υπηρεσία σας και μόνο εκείνη, η καθαρίστρια του πολυκαταστήματος, που για αυτήν κυρίως θα έπρεπε να φωνάζετε, θα αργήσει στη δουλειά της γιατί από οικονομία δεν θα πάρει ταξί λόγω της απεργίας των λεωφορείων αλλά θα πάει με τα πόδια. Ναι ρε, ΟΧΙ θα φωνάξω, ΟΧΙ γιατί είστε κατά βάση τεμπέληδες που δεν έχετε τι να κάνετε και απλά φωνάζετε, παπαγαλίζοντας απαρχαιωμένα συνθήματα, χωρίς πραγματικά να νοιαζόσαστε αλλά γιατί θέλετε να βολευτείτε, κ’ άλλο, κ’ άλλο, κ’ άλλο, ή απλά για να δημιουργήσετε εντυπώσεις….σας ξέρω ναι, και απ’ την καλή και από την ανάποδη. Κάποτε το δοκίμασα και αυτό…θυμάμαι μετά από μια διαδήλωση για το ρατσισμό που είχαμε οργανώσει, μαζευτήκαμε όλοι μαζί για κρασάκι και για να συζητήσουμε τη συμμετοχή μας στην επόμενη διαμαρτυρία στη Γένοβα, τότε… λίγα χρόνια πριν, και μετά από εκεί, που σκεφτόμασταν να πάμε σε μια άλλη διαμαρτυρία στην Αθήνα. Και θυμάμαι πολύ καλά πως ενώ το ήθελα πολύ, σας κοιτούσα καθώς μιλούσατε ενθουσιασμένοι για το πρόγραμμα του ταξιδιού μας και σκεφτόμουν πως... έπρεπε και να δουλέψω…γιατί είπαμε, δεν γίνεται να είμαστε όλοι στις πορείες, κάποιοι πρέπει να μείνουν πίσω…

ΝΑΙ ΘΑ ΠΩ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΝΑΙ ΘΑ ΠΩ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΥΡΙΑ, ΑΛΛΆ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΞΕΨΥΧΙΣΜΕΝΕΣ, ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΑΡΡΩΣΤΕΣ, ΓΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙΤΕ….

Ουφ!!! Πολλά είπα αλλά καταλαβαίνετε, είναι και αυτές οι ρημαδοαναμνήσεις….άντε να προχωρήσουμε μήπως και τελειώσουμε καμιά φορά!

Πού ήμασταν??? Α! 15….

15. Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας- Σάββας Μιχαήλ)
Αφού τα ‘παμε ρε μάνα μου, μη με τρελαίνετε λέμε πάλι!!!! Άκου εκεί Τροτσκιστές…….Ας μη μιλήσουμε άλλο για επαναστάσεις παρακαλώ γιατί στ’ αλήθεια θα αντι-επαναστατήσω!!!!!

16. Δημοκρατικοί (Μ. Μελετόπουλος)
Α, αυτός έκοψε και το «παλαιοί» και το «νέοι»….τσιγκούνης θα ‘ναι….τι να σας πω…μάλλον θα θέλει να μας πει πως εδώ... χωρούν όλοι….τσου, εγώ μου φαίνεται δεν χωρώ, πάντως ευχαριστώ :)

Καιιι....…για μαντέψτε……...φτάσαμε στη χρυσή εξάδα! (……….μα γιατί είναι 7??????)
Από εδώ και κάτω λοιπόν, κάτι αλλάζει, όχι στην ουσία, απλά, για αυτά τα κόμματα, «γνωρίζω-ουμε», έχω ακούσει-έχουμε ακούσει, περισσότερα. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

17. Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης)
(τελικά αυτό πώς προφέρετε, λάος ή λαός????....)
Τσου, τσου και πάλι τσου. Ό-κι. Ζε σέλω Καρατσαφέη, μπαμπού, κακό, ντα!
(βρε τον άτιμο όμως που έχει λέγειν και τα λέει και στα ‘μέτρα’ σου!....άσε που εκεί που έπλεε στη θάλασσα του ‘κατσε και το πουλί στο κεφάλι και σου λέει είναι καλό σημάδι αυτό, καλός οιωνός…..Λέτε να είναι θεόσταλτος?? Λέτε να είναι ο εκλεκτός??? Βρε μπας????? Μήπως πάλι είχε βάλει κρέμα ημέρας με γεύση κανναβούρι? hehehe :D
Σχόλιο: ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ...και, ανεξάρτητα από όσα πρεσβεύει, πολύ ικανότερος ομιλητής από πολλούς πολιτικούς)….Όμως….ΤΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΣΟΥ……ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΝΟ,ΝΟ,ΝΟ. (και παύλα)

18. Οικολόγοι Πράσινοι (εκτελεστική επιτροπή, Ε. Ζώτου, Α. Λεμπέση, Ν. Χρυσόγελος, Ιωάννα Κοντούλη, Ι. Παρασκευόπουλος, Μιχ. Πετράκος)
Βρε καλώς τοοοοον!!!!!!…..για τον Χρυσόγελο μιλάω, η ζωή είναι απίστευτη τελικά…πριν περίπου 5 χρόνια παραλίγο να συνεργαστούμε, θα δούλευα για τη ΜΚΟ της οποίας ήταν/είναι εκπρόσωπος..αλλά τελικά δεν προχώρησε….και τώρα, τον συναντώ ξανά αλλά αυτή τη φορά σε τελείως διαφορετικό χώρο…ποτέ δεν πίστευα ότι Οικολογία και Πολιτική πάνε μαζί αλλά όπως πολύ σωστά έχουν πει διάφοροι σοφοί άνθρωποι…..σε αυτό τον κόσμο, όλα Πολιτική είναι….παρόλα αυτά χάρηκα πολύ που είδα το όνομά του, γιατί δηλαδή, οι άλλοι είναι καλύτεροι???? Τι να πω, μακάρι! Και ‘γω μαζί σας παιδιά. Το κόμμα αυτό μπαίνει σίγουρα στη wish list, ας ξεκολλήσουμε λίγο επιτέλους!! :))

19. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Αλέκα Παπαρήγα)
Βρε καλώς την! Και σε ‘ψαχνα! Τι να πω τώρα; ………..Σαν πρόσωπο η κα Παπαρήγα μού είναι πολύ συμπαθής, την έχω δει σε συνεντεύξεις και είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος με ειλικρινές βλέμμα και γνήσια, αγωνιστική διάθεση. ΟΜΩΣ, αχ κ. Αλέκα μου, φταίνε τα φεγγάρια, φταίει ο θείος μου ο Σάββας που κάποτε ήταν σημαντικός υποστηρικτής του κόμματος και μεγάλος αγωνιστής αλλά όσο σας μάθαινε καλύτερα, τόσο σας σιχάθηκε και στο τέλος έφυγε τελείως από την παράταξη?? Μήπως φταίει ο καλύτερος μου φίλος ο Σπύρος που για μένα αντιπροσώπευε τον γνήσιο ΚΟΜΜΟΝ-ΙΣΤΗ αλλά που, για λόγους ίδιους με τους παραπάνω, απομακρύνθηκε τελείως από το κόμμα αυτό που κάποτε με πάθος υπερασπιζόταν; Μήπως φταίει το βιβλίο με τίτλο «Ευτυχώς, εσύ έφυγες νωρίς» ή κάτι τέτοιο, που μου είχε δώσει να διαβάσω και που δεν θυμάμαι ούτε το συγγραφέα του?? (πάλι χτύπησε η άνοια!) Μήπως πάλι φταίει και αυτό το δρεπάνι με το χτυπητό κόκκινο που με χτυπάει στο δόξα πατρί κάθε φορά που το κοιτάζω?? Δεν ξέρω αλήθεια να σας πω. Σίγουρα παίζει καθοριστικό ρόλο και η οικογένεια, ο τρόπος που μεγάλωσες, τα πολιτικά σου ακούσματα, όμως, ακόμα και έτσι να ‘ναι, δεν με αγγίζουν καθόλου τα λόγια σας. Τίποτα σύγχρονο, τίποτα «πρακτικό». Sorry. (ΣΩΡΟΣ!!!!!!!! Άκου εκεί ‘σόρι’! Σωρός η μαλακία σου!!! ….Ναι έχετε δίκιο, σόρι, εεεεεε συγνώμη και πάλι, σωρός ήθελα να πω!.....)

20. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) (Γ. Κωνσταντόπουλος, Σ. Αγκούτογλου, Β. Σαμαράς, Η. Καμαρέτσος)
Τι είστε ‘σεις πάλι μάνα μου?? (Είπα και ‘γω γιατί έβγαιναν εφτά!!) Πάλι τα ίδια?? ΚΚΕ δεν ήταν και το παραπάνω ή μου φάνηκε???? Ααααα, μάλιστα, και εσείς κου-κου-ε είστε αλλά αλλιώτικο…..Λοιπόν, επειδή μου φαίνεται εσείς οι κου-κου-έδες έχετε μπλέξει τα κομούνια σας…ξεμπλέξτε τα πρώτα και μετά τα ξαναλέμε….πότε??? Ε! Σε ένα, δύο χρόνια, το πολύ!!!

21. Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) (Α. Τσίπρας)
Βρε καλώς το το παιδιιιιιιιιί!!!!!! (πολύ καλωσόρισμα έπεσε τώρα τελευταία και ανησυχώ!)
Αχ βρε Τσιπράκο μου, τι να σε κάνω εσένα…και μου είσαι και συμπαθής πανάθεμά σε. Είσαι και νέος άνθρωπος, είπα και ‘γω να σε στηρίξω, αλλά πως τα κάνατε έτσι τώρα τελευταία?? Μπάχαλο! Τι σου κάνουν βρε αγόρι μου εκεί μέσα?? Δεύτερο φανταριλίκι νομίζω πως περνάς γιατί απ' ό,τι φαίνεται, κάποιους τους ενοχλείς... Θα την πω την αμαρτία μου γιατί περί αμαρτίας πρόκειται: δεν έχω ποτέ ξαναψηφίσει μικρό κόμμα στη ζωή μου αλλά εσένα πολύ θα ήθελα να σε ψηφίσω, αλήθεια στο λέω, μόνο που φοβάμαι λίγο για να ‘μαι ειλικρινής. Και σε εσάς, στην ομάδα σας, βλέπω πράγματα που δεν μου αρέσουν. Πρώτα πρώτα ο Αλαβάνος, ούτε και αυτόν τον συμπάθησα ποτέ. Σε αντίθεση με τον Κουβέλη που τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Αν ήταν αυτός στο κόμμα σας θα το στήριζα χωρίς δεύτερη σκέψη. Βλέπεις τελικά, είναι τα πρόσωπα που μας επηρεάζουν και όχι οι παρατάξεις και τα προγράμματα διακυβέρνησης. Και ας λέμε ότι δεν είναι έτσι. Λες βρε να σε εμπιστευτώ;;;; Πείσε με σε παρακαλώ και ‘γω θα προσπαθήσω. Πάντως σου εύχομαι από καρδιάς, καλή τύχη :))

Και ήρθε η μεγάλη ώρα……….ποίους αφήσαμε?? Για μαντέψτε???

Τα καμάρια μας βρε….αχ, αχ, τα χρυσούλια μου, τι να πρωτοπώ!!!

22. Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Γ. Παπανδρέου)
Καλέ μου Παπανδρέου (δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω δίπλα V, IV, Χ, III ή κάτι τέτοιο), τι σου φταίμε και θες ντε και καλά να γίνεις πρωθυπουργός βρε ψυχή μου??? Και ‘γω ήθελα να περάσω στο Φυσικό αλλά δεν τα κατάφερα, δεν έβγαζα όμως και λόγους!!! Και τι λόγους!!!! Σε εκτιμώ, μοιάζεις να είσαι πολύ καλός άνθρωπος, ευγενικός, καλόκαρδος, πράος, με έναν αέρα ευρωπαϊκό (κοινώς δεν βρωμάς τζατζίκι – γιατί, τι έχει το τζατζίκι ρε παιδιά???) αλλά σε παρακαλώ, για το Θεό, ΜΗ ΒΓΑΖΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ. ‘Δεν το ‘χεις’ καμάρι μου. Ο καθένας με την τέχνη του!
«Σε χάνω» που λέμε. Μιλάς και μοιάζεις σαν να μην το θες, σαν να μην σου αρέσει, σαν να είσαι αλλού. Δεν νιώθεις τα λόγια σου γι’ αυτό και αυτά δεν φτάνουν ποτέ στο στόχο τους, δηλαδή σε εμάς, σε κάποιους από εμάς τουλάχιστον. Άσε που προσπαθείς να τα πεις περίπλοκα και στο τέλος τα κάνεις ….άσε μη σου πω καλύτερα, ντροπή! Πες τα απλά, θα καταλάβουμε!!! Και ορισμένες λέξεις σε παρακαλώ μη τις χρησιμοποιείς…όπως για παράδειγμα «νέα πορεία, νέα εποχή» κ.λπ. Τα έχω ξαναπεί αυτά, μη λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια!
Και για να μιλήσω και λίγο σοβαρά, και σε ‘σένα θα πω ένα μεγάλο ΤΣΟΥ, επειδή με βασανίζουν ακόμα ορισμένες αναμνήσεις όπως εκείνο το πρωινό που επισκέφτηκα το ΕΚΠΑΑ αναζητώντας δουλειά (ήμουν 24 τότε και τόσο ηλίθια ώστε να πιστεύω ότι η δουλειά κερδίζεται με την αξία μας και βάσει ικανοτήτων και όχι βάσει τηλεκαρτών!) Εκείνο λοιπόν το πρωινό, είχα ραντεβού με έναν υπάλληλο του κέντρου ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ «μου την έπεσε» (συγνώμη για τη έκφραση). Και ‘γω η χαζή που νόμιζα πως μου είχε τηλεφωνήσει για συνέντευξη, έτρεχα σαν τρελή για να είμαι στην ώρα μου….Ασ’ τα! Τα θυμάμαι και συγχύζομαι. Και έπειτα, καθώς έβγαινα από το κτίριο, θυμάμαι και εκείνο τον ευγενικό κηπουρό ο οποίος, έτσι όπως με είδε στεναχωρημένη, ήρθε κοντά μου και με ρώτησε..όταν λοιπόν του εξήγησα, έβγαλε από την τσέπη του πουκαμίσου του μια πράσινη ‘τηλεκάρτα’ και μου είπε .. «χωρίς αυτή, δεν κάνεις τίποτα….» τότε θυμάμαι τον πέρασα για τρελό…καλά σκέφτηκα, χωρίς τηλεκάρτα δεν θα κάνω τίποτα???…τρελός θα ‘ναι….Αργότερα κατάλαβα πως μόνο τρελός δεν ήταν και πως εκείνη η πράσινη καρτούλα ήταν η πολιτική ταυτότητά του….γι’ αυτό σου λέω…’ασ’ το καλύτερα!
Α! και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό που νιώθω πως οφείλω να πω. Ένα άτομο το οποίο αν ήταν υποψήφιο στο κόμμα σας θα ψήφιζα με κλειστά μάτια είναι η κα Διαμαντοπούλου. Πολύ-πολύ ικανή, σοβαρή, εξαιρετική ομιλήτρια, πανέξυπνη, λογική (διαθέτει common sense πράγμα εξαιρετικά σπάνιο σήμερα), Κυρία. Θα την ψήφιζα αμέσως χωρίς να αυτο-αναγκάζομαι να γράφω κατεβατά μήπως και καταφέρω να πάρω μια απόφαση!!! Για τους ίδιους ακριβώς λόγους θα ψήφιζα την κα Μπακογιάννη αντίστοιχα στη ΝΔ. Την θαυμάζω και την εκτιμώ το ίδιο πολύ.
Ακόμα ένα πρόσωπο που θα ψήφιζα (όπως έχω κάνει και στο παρελθόν) είναι ο κ. Σημίτης. Ικανότατος διαχειριστής, ο μόνος νομίζω μεταξύ των σύγχρονών του που κατάφερε να παράγει έργο στην Ελλάδα και ο μόνος που «τοποθέτησε» ουσιαστικά την Ελλάδα στη Ευρώπη. Είναι ο άνθρωπος «πράξεις χωρίς λόγια» και αυτό νομίζω το χρειαζόμαστε γιατί από φαφλατάδες άλλο τίποτα. Και τέλος, ένα πρόσωπο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα ψήφιζα στο Πασοκ είναι ο κ. Βενιζέλος.

23. Νέα Δημοκρατία (Κ. Καραμανλής)
Φτάσαμε και στον οικοδεσπότη αυτών των εκλογών! [ελπίζω να μη με παρεξηγήσατε που σας άφησα τελευταίους αλλά είναι επειδή είστε τα καλύτερα παιδιά..γιατί πώς να το κάνουμε, και το ‘φαγητό’ σας όλο το τρώτε, και στην εκκλησία πάτε (και στα μοναστήρια, αμέ, τι νομίζατε!) και ‘συγνώμη’ λέτε όταν κάνετε κακά πράγματα και δεν μαλώνετε μεταξύ σας αλλά πάντα είστε αγαπημένοι…ε δεν αρκούν όλα αυτά;;; χρειάζονται κ’ άλλα;;; δεν νομίζω!].
Λοιπόν καλά μου παιδιά, δεν έχετε παράπονο από εμένα, σας έχω ψηφίσει αρκετές φορές, τόσες όση και η μαλακία μου (…και είναι πολλή αυτή!) Βλέπετε, πάντα μου άρεσε το μπλε (ναι ρε! ..και το χρώμα παίζει ρόλο! ..τραβάς κανά ζόρι;!!!!)
Ο βασικότερος όμως λόγος που στράφηκα προς εσάς ήταν η αγανάκτησή μου με το παραπάνω κόμμα, αυτό ντε! Το Πασοκ! Απαπα….πώς κοκκινίσατε έτσι καλέ! Ούτε και το όνομα δεν μπορείτε να ακούσετε! Ας είναι, συνεχίζω. Τι έλεγα???? Α ναι! Ο δεύτερος λόγος που σας ψήφισα ήταν ότι συμπάθησα τον πρόεδρό σας, αλήθεια το λέω, από την πρώτη στη στιγμή τον συμπάθησα αυτό τον άνθρωπο. Και ακόμα τον συμπαθώ, τον εκτιμώ γιατί μοιάζει έντιμος άνθρωπος, ακέραιος μα….που ζω???? Στον κόσμο μου φαίνεται. Κρίνω με το συναίσθημα και όχι με τα γεγονότα τα οποία, αν βάλεις όλα μαζί, σχηματίζουν ένα εκρηγνυόμενο ηφαίστειο που όμως αντί για λάβα χύνει απόβλητα, κάθε λογής. Τι σαβούρα, τι διεφθαρμένα πλάσματα ήταν αυτά που μαζέψατε γύρω σας??????? Πώς συνεργαζόσασταν μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια όταν σε εμάς μιλούσατε για πόλεμο στη διαφθορά, για ήθος και τόσα άλλα ωραία μα όπως φαίνεται και ουτοπικά????????….Τι ήταν όλα αυτά που άκουγα καθημερινά στις ειδήσεις και μου ερχόταν να βάλω τα κλάμματα?????? Ξέρω, ξέρω, θα μου πείτε Συγνώμη και θα μου πείτε ακόμα πως παραδέχεστε ότι κάνατε λάθος και τέλος θα μου πείτε πως αναλαμβάνετε την ευθύνη...καταλαβαίνω, καταλαβαίνω...αυτή τη φορά όμως, δεν μπορώ ΕΓΩ να αναλάβω την ευθύνη να σας ξαναψηφίσω. ΚΡΙΜΑ. Μόνο αυτό θα πω.
Για όλα αυτά και για μύρια ακόμα που δεν θα μου έφταναν μέρες ολόκληρες για να γράψω, ένα ακόμα μεγαλύτερο ΤΣΟΥ και σε εσάς θα δώσω. Λυπάμαι που σας εμπιστεύτηκα. Λυπάμαι.

Αυτάάάάάάάάάάάάάά……......

Απίστευτο μου φαίνεται που έφτασα στο τέλος. Επιτέλους!!!! Είπα να γράψω δυο λόγια και αυτά έγιναν πολλά, πάρα πολλά και μάλλον κουραστικά. Συγνώμη και σε εσάς που τα διαβάσατε λοιπόν.

Και το συμπέρασμα??????????????????????????????????????????

Ήρθε η ώρα να δω τη Wish List μου, να κάνω τον απολογισμό μου και κυρίως να αποφασίσω. Ανοίγω το κουτί. Μέσα βλέπω τα 3 κόμματα που έχω ρίξει…

Α) Οικόπεδα μοιράζω κ.λπ.
Β) Οικολόγοι Πράσινοι
Γ) Τσίπρας


Το ΛΕΥΚΟ ή την αποχή ούτε που τα αναφέρω γιατί δεν είναι ώρα για τέτοια, ούτε είναι και λύση. Πρέπει αυτό κάποια στιγμή να το καταλάβουμε όλοι και να πάρουμε το ρόλο μας στα σοβαρά…μήπως και αξιωθούν και οι παραπάνω και κάνουν το ίδιο……….

Λοιπόν…………..

Το Α φεύγει εννοείται με τη μία επειδή είναι αστείο/γελοίο (και επειδή τα οικόπεδα δεν είναι παραθαλάσσια!!! ;)

Και τι μένει?????? Το Β και το Γ. Μια τρύπα στο νερό! Ή μάλλον, 2 τρύπες στο νερό!! Τουλάχιστον όμως αυτές οι τρύπες είναι καλύτερες από τους δράκους στο νερό που πιο δίπλα παραφυλάνε και που προκαλούν και τρικυμίες…..

Τελική Απόφαση??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Στην κάλπη ή λίγο πριν, θα το σκεφτώ, τώρα μπούκωσα δεν μπορώ. Άνθρωπος είμαι και ‘γω!!! Θέλω να δω και λίγη τηλεόραση μπας και (ξελα)μπικάρω ;)

..........(μετά από 3 ώρες απόλυτης αποβλάκωσης μπροστά στην τηλεόραση).......τώρα που το ξανασκέφτομαι, με...... 'καθαρό μυαλό(!!!)' ίσως τελικά ψηφίσω την κα Παπαρήγα ...................... τουλάχιστον αυτή είναι ειλικρινής (?)...και έχουμε τόση ανάγκη για ειλικρίνεια ......................... ίσως και.................................ή πάλι..........................ξέρετε κάτι;..... πραγματικά ακόμα ΔΕΝ ΞΕΡΩ... και πολύ λυπάμαι για αυτό :(.......

Και μια ευχή για το τέλος, για ΟΛΟΥΣ μας: ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ. Αμήν!!!!

Αφιερωμένο....
έλα να ανέβουμε λίγο λέμε, εκλογές έρχονται! ;) :))

Υ.Γ. διάλεξα ένα καταπράσινο, όχι για να μη λέτε!!!! ;)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΤΕΜΠΕΛΟΜΟΥΛΑΡΟΣΚΥΛΟ.
ΣΕ ΠΑΩ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ. ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ.
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ.
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΤΟ ΜΟΥ ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ, ΤΕΜΠΕΛΟΜΟΥΛΑΡΟΣΚΥΛΟ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ, ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ, ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΑΧΟ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΕΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΟ, ΜΕ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΤΙΑ, ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΓΙΟΜΑΤΟ ΑΓΑΠΗ,ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΛΟΙΠΟΝ.
ΨΗΦΙΖΩ ΤΕΜΠΕΛΟΜΟΥΛΑΡΟΣΚΥΛΟ. ΔΑΓΚΩΤΟ.
ΓΚΟΡΤΣΟΟΟΟΟΟΣ!
ΟΛΕ!

φτερό στον άνεμο... είπε...

Γκόοοορ-τσος...Γκόοοοορ-τσος.. Γκόοοοοοοοοοοορτσος, δαγκωτό!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...... :))

ps .....Σύντομα θα λάβετε τα συμφωνηθέντα.. ;) hehe